susp osteochondroma- דחוף מאוד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/02/2000 | 15:00 | מאת: דני

לד"ר למדן ! 17.2.00 ביתי בת 10 סובלת מזה זמן מכאבים בברך שמאל, אתמול בשעת השיעור ללא כל פעילות קודמת הילדה לא יכלה לקום ליישר את הרגל או לדרוך עליה, לציין שהיא ישבה זמן מה עם רגל מקופלת מתחת לעכוז ואז חשה שהרגל רדומה וכאשר ניסתה להזיזה לא יכלה , הופננו למיון ושם לאחר צילום האורטופד איבחן את הממצא הנ"ל. שאלתי היא האם מדובר בגידול ? ממה הדבר נובע ? מה דרכי הטיפול ומה שלבי הביניים, ואיך ניתן מלבד תחבושת ומשחת וואלטארן להקל את כאבה? האם נכון להגבילה בפעילות גופנית עד שהענין יוברר טוב יותר? לציין שהילדה מתאמנת בקרטה. המון תודה אודה לך עם תוכל לענות בהקדם אני ממש מודאג

שלום דני, אנסה לענות על כל שאלותיך. אם האבחנה הינה אכן אוסטאוכונדרומה הרי שאין מקום לדאגה. זהו אמנם גידול, אך הוא שפיר ואיננו מסכן את חיי ביתך. לרוב נדרש אך ורק טיפול סימפטומתי - תרופות נגד כאבים ומנוחה. לעיתים הגידול בנוי על "גבעול" היכול להישבר, דבר היכול לגרום לכאב ולעיתים מצריך הוצאת הגידול. איננו יודעים ממה נובע הגידול אך זהו אחד הגידולים השכיחים בילדים. לגבי קרטה , כל עוד ביתך איננה יכולה ליישר את הברך וסובלת מכאבים בעת הדריכה הרי שמוטב לדחות את הפעילות הספורטיבית. למרות האמור לעיל, אני מציע שתפנה לאורתופד נוסף עם הצילום. הסיבה הינה שאוסטאוכונדרומה לרוב לא מביאה לסימפטומים שתיארת (אי יכולת ליישר את הברך או לדרוך על הרגל). דברים שגורמים לכך מקורם לרוב בתוך פרק הברך ואוסטאוכונדרומה מקורה איננו בתוך פרק הברך. דוגמאות לבעיות בתוך הפרק הינן אוסטאוכונדריטיס דיסקנס (מצב בו יש "שבר" של הסחוס בתוך הפרק) או קרע במיניסקוס. כמובן, ייתכן מיקום לא שכיח של אוסטאוכונדרומה שבכל זאת יגרום לסימפטומים אלו. כמו כן, לעיתים האוסטאוכונדרומה הינה ממצא מקרי והסיבה לכאבים הינה אחרת. אשמח אם תספר לנו בעתיד מה קרה ואני מקווה שביתך תרגיש טוב. ד"ר רון למדן.

מנהל פורום אורתופדיה