tibial platoue rt leg

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

23/08/2002 | 17:28 | מאת: ציון שועה

שלום רב לפני מספר שבעות עברתי ניתוח כנ"ל ורציתי לדעת יותר אודות הפציעה וכן על העתיד של הרגל והאם אחזור להיות כמו שהיתי בעבר פעיל בתחום הספורט. תודה .

מדובר בשבר תוך מפרקי בברך, כשהחלק שנשבר זה הצד המפרקי של עצם השוקה. מכיון שהקצה המפרקי של עצם השוקה הנו שטוח מעין שולחן בא מכאן השם של השבר שבעברית יתורגם ללוח השוקתי . כמו בכלשבר תוך מפרקי הדאגה שלנו נתונה קודם כל לגורלו של סחוס המפרק שכן רקמה זתא בניגוד לעצם היודעת להחלים ולהפך שוב לעצם , הסחוס אינ מחלים יפה ובמקומו נוצרת צלקת. מה שמסייע להחלמה טובה של הסחוס הנו תנועה מוקדמת ולכן השאיפה בעת הטיפול היא להגיע להפעלה מוקדמת של המפרק. תנאי לכך צריך להיות יציבות השבר שכן במידה שאין יציבות בין רסיסי השבר התנועה המוקדמתתגרורו הפרעה בחיבור העצם . ותנאי נוסף שמירה על צורת המפרק. בכדילהגיע לכל המטרות הללו נוקטים בשיטה של שחזור פתוח שלהשר וקיבוע פנימי שלו ולעיתים קרובות עם השתלה של עצם לשם הבטחת הצורה התקינה של המשטח המפרקי. הגורמים הקובעים את מידת ההחלמה הנם מרובים והם כוללים א.חומרת הנזק לסחוס המפרקי.ב. חומרת הנזק לרקמות רכות סמוכות ג. מצב אספקת הדם. ד. איכות העצם סמוך למפרק. ה. איכות השחזור של השבר. ו. איכות הקיבוע הפנימי ושחזור צורת המפרק. ז. נוכחות סיבוכים כמו זיהום, פקקת ורידים, עשלון המשתל .ח. איכות הטיפול שלאחר הניתוח. ט. הנחישות של הפצוע להחלים.

24/08/2002 | 13:58 | מאת: ציון שועה

רציתי לומר בפשטות תןדה על התשובה הממצה

מנהל פורום אורתופדיה