אחרי שבר בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/08/2002 | 01:07 | מאת: מבד

לפני 4 חודשים שברתי את שתי עצמות הקרסול (מלילאוס והמדיאלי) של רגל ימין. עברתי ניתוח ובו הוכנסה לי פלטינה באורך 7 ס"מ לעצם המלילאוס (האיות נכון?) וברזל בצורת שמינייה + ברגים במדיאלי. לאחר שיקום חזרתי לעבודה . בסוף יום העבודה הרגל מאוד נפוחה ואני חשה בכאב מקומי ובהגבלת תנועה דווקא במדיאלי- הצד שבו נמצאת השמינייה. שאלותיי: א. מדוע הנפיחות לא יורדת וכיצד כדאי לטפל ברגל בסוף היום כדי להקל על הנפיחות והכאב? ב.מתי אוכל להוציא מרגלי את הפלטינה ואת הברזל?ובאילו תנאים? והאם קיימת המלצה להשאיר את הנ"ל לצמיתות? ראוי להוסיף שהנני בת 31 ובריאותי תקינה לחלוטין.

הנפיחות יכולה להיות תוצאה מהפרעה מקומית בניקוז לימפתי כתוצאה מנזק שנגרם בעת הפציעה. לעיתים נפיחות היא ביטוי לתהליךדלקתי. ההבחנה בינהם אינה קלה לעיתים. הרמת הרגל,שימוש בקרסולית או גרב אלסטית , מסג' וחימום מקומי יכולם להקל. ניתן להוציא אתהמשתלים כעבור שנה שנה וחצי (במידת הצורך אף לפני זה ) אך באין סיבה מיוחדת לעשות זאת מותר להשאיר אותם. נ.ב אין פלטינה וברזל יש רק פלדת אל חלד ( ובמקרים מסוימים טיטניום ).

12/08/2002 | 13:50 | מאת: שולמית

אני כבת 43 יש לי נפיחות בכף הרגל זה אינו כואב אך מטריד

12/08/2002 | 13:52 | מאת: שולמית

אני כבת 43 יש לי נפיחות בכף הרגל זה אינו כואב אך מטריד. אשמח להענות בהקדם שולמית

יש כל כך הרבה סיבות אפשריות שאין לי אפשורת לענות לך .

מנהל פורום אורתופדיה