periostial sarcoma

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

30/07/2002 | 23:46 | מאת: סילבי

עיינתי באתר הסרקומות והבנתי רק שמדובר בגידול לא נפוץ שצומח על המשטח החיצוני של העצם. [יש מונחים רפואיים שקשה לתרגם]. ברצוני לברר. א. היכן צומח , להבדיל, parostial sarcoma ב. האם "ספטיק פוט" שהתפתח מגורם בלתי ידוע ודגר ברגל מספר חודשים יכול להביא לידי periostial sarcoma, מה ההבדל בין ה"פארו , לפריאו" והאם הגידול יכול להתחיל כ"parostial ולאחר מכן להפוך ל- periostial אודה על תשובך. תודה , סילבי.

סרקומה זה שם כללי לסרטן של רקמות חיבור כך תמצאי פיברוסרקומה, כונדרוסרקומה, ליפומסרקומה ועוד ועוד. את מתרכזת בסרקומות שיוצאות מן העצם דהיינו אוסטאוסרקומות. ההבדל בין פראוסטאל אוסטאוסרקומה ופריאוסטאל אוסטאוסרקומה הנו א. בצורה בה הוא מתגלה בצילום רנטגן ובמה שקוראים תמונת המקרו כשכורתים אותו , בתמונה המיקרוסקופית ובהתנהגות. בגדול: הפראוסטאל הנו צמוך לעצם כשהוא מחבר אליה בגזע ואלו הפריאוסטאל כאלו שוכב על העצם וצמוד מאד אליה. פראוסטאל הוא יותר בקצוות ואלו הפריאוסטאל יותר בקנה שלעצם ארוכה. ספטיק פוט -SEPTIC FOOT הוא שם כללי לתהליך זיהומי בכף הרגל בדרךכלל מורסה המתפשטת במידה זאת או אחרת ברקמות אין לה קשר לגידולי עצם .

מנהל פורום אורתופדיה