כאבים בכף הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

29/07/2002 | 14:35 | מאת: ש.ב.

שלום לך ד"ר אסא אני מצטערת על אופי הפניה שלי מאתמול מאחר ולא הסברתי כראוי את הבעיה שלי. ובכן לפני למעלה משנתיים החלו כאבים בכף הרגל שבאו לידי ביטוי בנפיחות מקומית וכאבים בלתי נסבלים טופלתי ע"י ויוקס וכן משכך כאבים וזה עבר. אולם לאחר כשבועיים התופעה חזרה על עצמה ובמקרה זה טופלתי ע"י אנטיביוטיקה כיוון שרופא משפחה שראה את הרגל סבר שזו דלקת בצלוליטיס של כף הרגל ואכן לאחר מס' ימים הנפיחות ירדה והכאבים פחתו. מאז סבבתי אצל רופאים מומחים לכף הרגל. ברצוני לציין שבפעם הראשונה שאורטופד ראה את הרגל בצעתי צילום וזה הראה את ההלוקס ולגוס שהיה קיים. מה גם שכמעט כל רופא שראה את הרגל ואת הצילום קבע חד משמעית שהכאבים והדלקת נוצרו כתוצאה מהלחץ שיש לי במבנה של הרגל (דפורמציה) בצעתי סיטי שיציא תקין, מיפוי עצמות הראה קליטה מוגברת שהראתה תהליך דלקתי . מומחה גדול בארץ שהופנתי אליו באופן פרטי לאחר שראה את הבדיקות קבע שיש לי דלקת בסינוביט (סינוביטיס) וגם אמר שניתוח לתיקון ההלוקס ולגוס יכול לעזור ולהקל עלי ושבינתיים אני אמורה לחכות עד שהתהליך הדלקתי יחלש וזאת בעזרת כדורים שרשם לי ופיזיותרפיה שנעשתה באולטראסאונד. ואכן לאחר לפני שנה ורבע עברתי את הניתוח אע"פ שלא עברו כליל הכאבים ואין שינוי. אמנם אסטתי זה נראה יחסית טוב אך הכאבים נשארו באותו מקום שזה מרכז כף הרגל. מאז עברתי עוד כמה וכמה בדיקות בניהם אולטראסאונד. מ.ר.י. המטולוג. אי.מ.ג'י. מיפוי עצמות ובדיקות דם שונות. ברצוני לציין שאת כל הבדיקות אני בקשתי לבצע כיוון שהמשכתי לסבול והרופא שניתח אותי התייחס לזה בזלזול לדעתי. תוך כדי קריאה בפורום שלך נוכחתי לדעת שיתכן שמדובר בנוירומה ואכן בבדיקת האולטרה סאונד אובחנה נוירומה ע"ש מורטון בגודל 7 מ"מ ולפי מיטב ידיעתי זו אבחנה שכל רופא טוב יכול לראות ולאבחן רק במראית עין. אני תוהה האם את זה לא יכלו לראות עוד מלכתחילה. ועוד מתחילת הדרך כבר נאמר לי ללכת עם מדרסים שאותם החלפתי לאחר הניתוח ולאחר שאובחנה אצלי נוירומה. השאלה שלי אליך היא : האם התהליך הדלקתי שהחל עוד בתחילת הדרך האם יתכן שלא עבר כליל והוא זה שגורם לכל הכאבים שלי . אני כרגע סובלת מנפיחות קלה קבועה עם רגישות יתר במקום שאפילו מים זורמים ישירות מכאיבים לי, וכאבים שמופיעים לאחר הליכה או עמידה במקום.הרופא חושב שזה נובע מהכאבים שהנוירומה מקרינה . ברצוני לציין בפניך שעברתי זריקת קורטיזון ישירות אך זה לא עזר והוא פשוט קבע שניתוח לא יעזור לי כי הנוירומה חוזרת על עצמה והוא הפנה אותי למרפאת כאב. והוא ציין שהוא לא חושב שמדרסים יכולים לתת פתרון במקרה שלי.בשבילי זה לא פתרון פניתי שוב לרופא אחר באופן פרטי שסבר ניתוח במקרה שלי כן יכול להקל עלי. אני כותבת אליך כיוון שאני נמצאת במצב של חוסר ידיעה ודאי מה באמת יש לי בכף הרגל. אני אומרת לעצמי זה לא יתכן לאור כל הבדיקות והממצאים שיש בידי הרופאים וראיתי המון אי אפשר להגיע לבעיה?. אני מקווה שאתה מבין לליבי. לפי מיטב נסיונך האם נוירומה נוצרת בעקבות תהליך דלקתי או מה הגורמים לזה.והאם מומלץ לעבור ניתוח להוצאתה? והאם כל מה שאני מרגישה זה אופייני לנוירומה. האם יש בדיקה שצריך לעבור על מנת לדעת מה המקור לכאב?והאם בבדיקת מיפוי עצמות ניתן לראות אם יש גידול בעצם והאם גידול יכול לגרום לכאבים? אני יודעת שהגזמתי במילים אך ניסיתי לכתוב לך רק מעט ממה שאני מרגישה וסובלת. על מנת שתוכל למצוא כיוון לאופי הבעיה שלי. בתודה ומקווה שתוכל להבין מדבריי את הבעיה.

עדיין אינימבין למה כוונתך בתהליך דלקתי ובעיקר היכןבדיוק מתרחש אותו תהליך. לעניין הנוירומה ובכן הבדיקה היא די פשוטה . א. מכיון שנוירומה יכולה להמצא רק ברווח השני והשלישי כלומר בין ראש עצם המשט השניה והשלישית והשלישית והרביעית הרי שלחץ על הרווח המתאים שבויש נוירומה יגרום לכאב בעוד שלחץ סמוך לו על ראשי המשט לא יתן כאב. זאת ועוד לחץ על קצה הכף מצד לצד יגורם לכאב כשיש נוירומה ולבסוף הזרקה מקומית של חומר הרדמה מקומי כמו לידוקאין במקרה של נוירומה יתן הקלה למשך כשעה שעתיים וזו הוכחה בדוקה לקיומה של הנוירומה. אשר לניתוח - הטענה כי הנוירומה חוזרת היא פשוט לא נכונה שכן בניתוח כורתים את העצב הפגוע וזה לא יצמח מחדש.

מנהל פורום אורתופדיה