כאבים בכף רגל ממושכים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/07/2002 | 12:06 | מאת: ש.ב.

צהריים טובים לך ד"ר אסא ברצוני לשאול אותך שאלה האם יתכן שדלקת בסינוביט שפרצה לפני כשנתיים ויותר יכולה להמשך עד עצם היום הזה? מכיוון שאני מרגישה שכואב לי באותו מקום כמו קודם אמנם אין כאבים כמו קודם ומגבלה ונפיחות אבל עדיין יש לי נפיחות מקומית קלה עם רגישות במקום ובזמן נגיעה המקום די כואב ובמצב של הליכה או עמידה אני מרגישה מעין כאב שמלווה בלחץ מקומי ובזמן מקלחת איני יכולה לתת למים לזרום ישירות על הרגל מכיוון שזה גורם לי לכאב. כבר סיפרתי לך שאני לאחר ניתוח הלוקס ולגוס לדעתי אין קשר אבל אני פונה אליך לאחר שאני שומעת שיש מצב שיש דלקת כרונית במקום האם זה יתכן במצבי אמנם אני נמצאת אצל רופא (מומחה לכף רגל) שסובר שיש לי נוירומה והוא ממליץ על ניתוח אך האם נוירומה יכולה לגרום לכל התחושות עליהם אני כותבת לך והאם היא יכולה להתפתח לאחר שנוצרת דלקת מה יכולים להיות הגורמים לכל זה. אציין שבדיקת סיטי לפני שנתיים היתה תקינה מיפוי עצמות הראה קליטה שמעידה על תהליך דלקתי מסויים אולם לאחר שנה ורבע מיום הניתוח בצעתי שוב מיפוי שהראה קליטה באיזור הבהן של הניתוח. אני עדיין סובלת אני הולכת עם נעליים שמותאמות להם מדרסים על מנת להקטין את הלחץ שלכאורה הנוירומה גורמת אבל כל זה נראה לי לא נורמלי. ואין מי שיוכל לעזור לי. האם אתה לפי מיטב ומירב נסיונך תוכל לפחות להראות לי כיוון או להמליץ לי על רופא מומחה הכי טוב שאתה מכיר לכף רגל. ושוב אני חוזרת האם יש מצב שדלקת הופכת להיות כרונית ואם כן האם יש טיפול ? לפני מס' ימים חשתי בכאב בירך של רגל ימין והאורטופד של הקופה איבחן דלקת בשריר הוא הזיק לי זריקת וולטרן וטיפול לעשרה ימים של כדורי אתופן והוא חושב שזה תוצר של לחץ שיש לי ברגל. מה אתה חושב . אני כבר על סף שגעון וטירוף הדעת מכך שלא מוצאים מה הבעיה שלי לאור הבדיקות הרבות שאני עברתי ועוברת. תודה לך.

אני כבר לא מוצא את ידי ואת רגלי בתוך שלל הבעיות שאת מעלה. לא ברור לי על באיזה מקום יש לך דלקת למה כוונתך בדלקת שלהסינוביט ( סינוביט, הכוונה אני מניח לסינוביטיס שזו דלקת של רקמת הסינוביה שהיא רקמת הציפוי הפנימי של מפרקי וגידים. ) . בעקרון יש מחלות בהן יש דלקת כרונית כמו מחלות שיגרוניות רבות שהשכיחה בכולן היא דלקת מפרקים שיגרונית . עדיין לא ברור לי מה מנע עד כה את ניתוח הנוירומה (דומני שהכוונה היא לנוירומה על שם מורטון ?) . לא ברור לי מה כואב לך והיכן הכאב האם כואב כמו קודם או לא . אנא לפנישאת שולחת הודעה קראי אותה ונסי לראות אם אפשר להבין ממנה על מה מדובר. .

מנהל פורום אורתופדיה