ארטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/07/2002 | 23:53 | מאת: שני

ד"ר שלום! שמי שני ועברתי לפני שלושה חודשים ניתוח לתיקון מיניסקוס קרוע בברך ימין. נאמר לי כי ניתוח זה הוא יחסית פשוט וההחלמה ממנו מהירה, מה שלא מוכיח את עצמו במציאות. נכון להיום אני עדיין נמצאת במצב אקוטי חריף של נפיחות, כאבים וקושי בתיפקוד יום יומי. האורתופד שלי טוען כי הברך בריאה לגמרי אך שריר הארבע ראשי שלי יחסית מנוון ולכן כל פעילות שמאמצת ולו במעט את השריר גורמת לנפיחות בברך וכאבים איומים. מזה כחודש ימים אני מתאמנת בחדר כושר באופן קבוע כאשר רוב האימון מוקדש לשריר הנ"ל ברגל המנותחת, אך כפי שאמרתי קודם ללא כל התקדמות ו/או הקלה. שאלתי היא: תוך כמה זמן בממוצע המצב עשוי להתאזן והאם ניתן לטפל בצורה שונה שתניב תוצאות יותר מהירות וארוכות טווח. אודה לך על תשובתך המהירה, אני כבר די מיואשת! תודה רבה שני

שלשה חדשים זה זמן מספיק לריפוי קרע במניסקוס. מכיון שידוע שריפוי קרע במניסקוס לאחר שנתפר נכשל לעיתים קרובות יחסית מסיבות הקשורות במניסקוס עצמו צריך אצלך לעשות הערכה מחדש כולל בדיקה ארתרוסקופית חוזרת ובמידה שקרע המניסקוס אמנם לא החלים יש להוציא את החתיכה הקרועה.

מנהל פורום אורתופדיה