סתימת עורקים??!!

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/07/2002 | 00:34 | מאת: ליאת

שלום!! אמא שלי לקתה בפיתאומיות בכאבים חזקים באגן הירך(כוונתי בחיבור בין האגן לרגל). לאחר מס' בדיקות מקיפות(מפוי עצמות אם אר אי ורנטגן) התברר כי יש לה סתימה עורקית באיזור וזו משפיעה על תפקוד העצם ופוגעת בה.הומלץ על שלושה חודשי מנוחה(ללא תזוזת הירך)ובדיקות חדשות כך היה ובבדיקות הסתמן שיפור קל מאוד אך לא משמעותי והומלץ על עוד שלושה חודשי מנוחה ופיזותרפיה והליכה עם משקל מצומצם(בעזרת קביים)על הרגל. ושאלותי הן: 1.ממה יכולה להיווצר סתימה עורקית שכזו? 2.עם איזה מומחה אפשר להיוועץ יותר לעומק? 3.מהו פרק זמן ההחלמה(לערך)? 4.האים זו מחלה מוגדרת האים זה שכיח\נדיר? אשמח אם תוכל לענות על חלק מהשאלות על סמך הנתונים הנ"ל תודה רבה ליאת!!!

ראשית אני מנחש שכוונתך לסתימת עורקים בראש עצם הירך. אם כך הוא הדבר הרי שמדובר במחלה שנקראית נמק מחמת חוסר אספקת דם לראש עצם הירך. AVASCULAR NECROSIS OF THE FEMORAL HEAD . או בקיצור AVN מדובר במחלה שאינה שכיחה . הגורמים העקריים לה הנם שבר של צואר הירך ,טיפול על ידי תרופות ממשפחתהסטרואידים למשך תקופת זמן ממשוכת .אלכוהוליזם , מחלת צוללנים , מחלה על שם גושה ועוד. . מה שחשוב שיש די הרבה חולם עם בעיה זאת שאין מוצאים סיבה להסבר הופעת המחלה. לא ברור לי על איזה בדיקות מסתמכת האבחנה אך למעשה - בשלב הראשון ניתן לעשות את האבחנה רק באמצעות מ.ר.י. חשוב גם לציין כי לעיתם לא רחוקות טועים בין מחלה זאת למחלה אחרת הנקראית TRANSIENT ODTEOPOROSIS שמה שמאפיין אותה שהיא חולפת מעליה. הטעות כאן היא מובנית בעצם הגדרת המחלה ורק לאחר שהיא חולפת מאליה ניתן לקבוע שבעצם מדובר באפשרות השניה. משך המחלה תלוי בחומרתה של המחלה שכן כמאמור היא עשויה לחלוף מאליה מצד אחד והיא עשויה להחמיר ולגרום לשינויים משניים במפרק הירך שישאירו פגיעה קבועה.

מנהל פורום אורתופדיה