כאבים בגב התחתון וברגל ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/02/2000 | 11:00 | מאת: א.

שלום, אני בן 40, סובל כשנה וחצי מכאבים בגב התחתון וברגל ימין. הכאבים מחמירים לאחר עמידה , ישיבה או הליכה ממושכות ולאחר שינה של מזרן רגיל. בסריקת CT התגלו הממצאים הבאים: 1. סריקת L3-L4 : סקלרוזיס וקשריות שמורל בשולי גופי החוליות. אוסטאופיט לטרלי ימני מתבלט לנקב הבינחוליתי הימני. אפקט ואקום ובלט כללי של הדיסקית. 2. סריקת L4-L5 : בלט כללי של הדיסקית לוחץ משמעותי על חלק קדמי של השק. 3. סריקת L5-S1 : בלט קדמי של הדיסקית פורמינלי ימינה לוחץ של שורש RT.L5 במהלכו. הרופא המטפל לא הסביר לי את משמעות הממצאים, ורק המליץ על חגורה מותנית ולהרבות בהליכה. התייעצתי עם אורתופד נוסף, והוא המליץ על ניתוח. האם תוכל להסביר לי מה משמעות הממצאים, ומהו לדעתך הטיפול המומלץ ?

ל- א. שלום, אתה מוזמן לשלוח עותק מתשובה זו לרופא המטפל שלך...... עמוד השדרה בנוי מחוליות עשויות מעצם וביניהן דיסקים המורכבים מרקמת חיבור אלסטית המקנה לעמוד השדרה גמישות ויכולת תנועה. מאחורי גופי החוליות עובר עמוד השדרה ממנו יוצאים העצבים לגפיים ולגוף. עם תהליך ההזדקנות, הדיסקים מתנוונים ולעיתים נפרצים וחומר הדיסק "דולף" אחורה לכיוון העצבים. כאשר הדבר מביא ללחץ על חוט השדרה או העצבים היוצאים ממנו נגרם כאב ולעיתים מופיעים חסרים נוירולוגיים נוספים. חסרים נוירולוגיים כחולשה בגפיים או אי שליטה על הסוגרים מחייבים ניתוח להסרת הלחץ על העצבים לפני שהנזק הופך להיות קבוע. בכאב ניתן לטפל בפיזיותרפיה, תרופות נוגדות דלקת, זריקות אפידורליות. אם אלו לא עוזרים ניתן לעיתים לפתור את הבעיה בניתוח. מבלי לראות את ה - CT אינני יכול להמליץ לך על טיפול ספציפי אך אם אינך סומך על העיצות שניתנו לך, מוטב שתתייעץ ברופא נוסף.

מנהל פורום אורתופדיה