שבר באצבע כף רגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/06/2002 | 20:25 | מאת: פופי

שלום ! לפני שבוע נגרם לי שבר רוחבי עם תזוזה קלה בבסיס של גליל פרוקסימלי אצבע 5 בכף רגל ימין. א. כמה זמן לוקח להחלים מהשבר - כמה זמן עד שזה יתאחה. ב. כמה זמן עליי להישאר בבית עם רגל מורמת. ג. בארבע שנים האחרונות אני נוהגת לעשות שיעורי ספורט, 4 פעמים בשבוע. פעמיים אירובי מדרגה + עיצוב ופעמיים חימום+עיצוב הגוף. אני בת 41. מתי אוכל לחזור לשיעורי הספורט כיון שדבר זה חשוב לי במיוחד. אודה על תשובת הדר' בהקדם. תודה פופי

משך ההחלמה הוא משך הכאב. בדרך כלל אם תצמידי אצבע חמישית לרביעית תוכלי לחזור לפעילות מוקדם יחסית אולי תוך ויתור על מספר תנועות. אין צורך להיות עם רגל מורמת יותר מ 3 ימים וכשמדובר בשבר של גליל באצבע גם זה לא כל הזמן.

24/09/2007 | 07:48 | מאת: שרי

אתמול תוך כדי מעבר דירה בן זוגי עשה תנועה לא נכונה ושבר את בוהן רגלו,כרגע נראה שטף דם,טיפה נפיחות, כל הלילה הוא ישן עם רגל מוגבהת, בין לבין עשיתי לו קומפרסים במים קרים, מבקשת לשאול האם הוא זקוק לטיפול אחר חוץ ממשהו נגד כאבים, הוא בשום אופן לא מוכן לגשת לרופא מכיון שהוא סובל מכאבים ולא מוכן שייגעו לו באצבע, אין לו חום ובאופן כללי הוא מרגיש טוב

מנהל פורום אורתופדיה