כאב ברכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/07/2000 | 19:16 | מאת: ליאור צפאני

שלום שמי ליאור צפאני מב"ש יש לי כאבים עזים בברך כבר זמן רב ויש חשש וקרע במיניסקוס השאלה היא מה עושים במצב כזה כמה זמן החלמה ואיזה כאבים אני אמור להרגיש אם יש לי קרע במיניסקוס

08/07/2000 | 11:37 | מאת:

ראשית יש לעשות אבחנה. האבחנה יש לה מספר שלבים כשהחשוב שבהם הוא לימוד תולדות המחלה ובדיקה גופנית בהמשך יש לבצע בדיקות עזר כגון צילום , מ.ר. ואף ארתרוסקופיה שמשמת כבדיקה וכהזדמנות לטיפול בו זמני. . לעניין החלמה ובכן שוב תלוי במחלה ובשיטת הטיפול. כאב הנגרם על ידי מנסקוס קרוע הוא בדרך כלל כאב בתנועות מסויימות תוךכדי נשירת משקל על הרגל. יש שהברך אינה מסוגלת להתיישר עד הסוף מצב הקרוי כליאה.