DDH

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/06/2002 | 19:37 | מאת: נעמה

אני כיום בת 22 כשנולדתי גילו לי DDH טופלתי בריתמה בילדתי מה שבסופו של דבר הסתבר כלא יעיל בגיל 12 עברתי ניתוח לשיחזור עצם האגן ואח"כ ניתוח להורדת הפלטינה. היום אני מתפקדת כרגיל עם מגבלה קטנה בתנועה אך אני סובלת מכאבים ברגל אני מעונינת לדעת האם זה לגיטימי שיש כאבים? האם כיים חשש שהבעיה תחזור על עצמה? תודה מראש.

אין שום לגיטימציה לכאב אך יש שצריכים לדעת לחיות עם כאב באותם מצבים שבהם המחיר של "תיקון" עשוי להיות ( מבחינה בריאותית כמובן )יקר מידי. אין סכנה שבעיית הDDH תחזור על עצמה אך יש סכנה לשינויים נווניים משניים למבנה לא תקין של מפרק הירך.

מנהל פורום אורתופדיה