שבר בשורש כף היד (סקרפואיד)

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

30/05/2002 | 11:57 | מאת: אבי

אני צעיר בן 22 נפצעתי במהלך השרות הצבאי בשורש כף יד שמאל בסקרפואיד (עצם הסירה) . עברתי ניתוח השתלת עצם שנלקח מהרדיוס והושתל בסקרפואיד. הוכרתי כנכה צה"ל ב- 10% נכות. אני סובל מהגבלה קשה בתנועה וכאבים, ובשנה האחרונה שלאחר השחרור קיבלתי הגבלות ברישיון הנהיגה בשל החמרה במצב. השאלה שלי היא, האם מגיעים יותר אחוזי נכות בשל המצב הנ"ל? ומה אפשר לעשות ע"מ שמצב שרש כך היד לא יחמיר בעתיד?

אחוזי הנכות אינם נקבעים עלידי מהות המחלה אלא על פי מידת המגבלה שהיא מטילה הדבר נקבע בבדיקה על ידיועדה. במידה שאתה חש שקופחת עליך להגיש ערעור או לחליפין לבקש הכרה בהחמרת מצב. במידה שרצונךלהגן על מפרק כף היד שלך ועל שרש כף היד הדרך לעשות זאת היא להשתמש בחגורה המקבעת את המפרק.

מנהל פורום אורתופדיה