כתף שחיין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/05/2002 | 19:46 | מאת: ליאור

שלום,אני בן 24,יש לי בעיה של כתף שחיין ואני מתלבט אם לעשות ניתוח ארתוסקופיה או לחכות ולנסות רפואה אלטרנטיבית-בעיקר דיקור סיני. קיבלתי כבר שלוש זריקות קורטיזון,ויוקס כ-3 חודשים,טיפולי פיזיוטרפיה ולשווא. הבעיה נגררת ומחמירה כבר שנה וחצי. אין הגבלה בתנועה,כאב תמידי שמתגבר מאד עם כל פעילות. ב-U.S.ו-M.R.I.וצילום כתף הכתף יוצאת תקינה-אין ממצאים. אני במנוחה מלאה כבר חצי שנה .האורתופד ממליץ על ארתוסקופיה אבחנתית עם חשד לקרע בלברום.

כתף שחיין וקרע בלברום אינם הולכים יחד. מדבריך ניכר כיבעצם לא ברור מה סיבת הכאב. המפתח להצלחה בטיפול הוא באבחנה של הבעיה וזה מקומה הראשון של ארתרוסקופיה במקרה שלך.

25/05/2002 | 12:54 | מאת: ליאור

תודה על התשובה המהירה. האם יש לי סיבות לפחד מארתרוסקופיה?האם הניתוח יכול לגרום נזק למפרק? האם לרפואה המערבית יש עוד דרכים חוץ מארתרוסקופיה במקרה שלי,או שאין לי ברירה אלא לעבור את הניתוח בשביל לראות מה מקור הבעיה? אני מזכיר שהבעיה קיימת כבר שנה וחצי,בלי הגבלת תנועה בכתף אך עם החרפה של הכאב בכל פעילות ושבכל סוגי הבדיקות כולל M.R.I. ובדיקות רופא לא נמצא גורם מרכזי. תודה מראש

מנהל פורום אורתופדיה