פגיעות ספורט(טניס) - כתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/05/2002 | 13:14 | מאת: תמיר

שלום ! תוצאת בדיקת אולטרסאונד: קיימת אי סדירות של גיד הסופרה ספינטוס מצד ימין. נוזל מוגבר בבורסה הסוב-אקרומיאלית. לא נראה קרע. השינויים מצביעים על נזק לגיד עם טנדיניטיס מלווה. גידי ה-T.M ,ה-I.S , ה-Suh S וגיד הראש הארוך של הביספס -תקינות. סימפטומים: כאבים מזה כשנה מהצוואר ועד פרק כף היד. דרגת הכאבים הולכת וקטנה במשך הזמן(גם ללא טיפול כלשהו), אך בקצב מאד איטי. טיפולים שניסיתי בעבר : כדורים (מסוגים שונים) ומישחות נגד דלקות . תוצאת הטיפול:שיפור דרמטי, שנעלם עם סיום נטילת הכדורים.המישחות - לא אפקטיביות. האם מדובר בסוג פגיעה שבה הגיד אמור להחלים מעצמו ?ואם כן, מהו פרק זמן סביר לכך? האם יתכן שהבעייה הנ"ל מקרינה על הגב התחתון? האם מנוחה טוטאלית מטניס תאיץ את מהירות ההחלמה? מהו הטיפול שעשוי להיות אפקטיבי ובאיזה מקרה היית ממליץ על שימוש בזריקת קורטיזון? בתודה מראש ! תמיר

ראשית תאור המחושים שלך מלעה אתהשאלה האם בעיתך מקורה בצואר או בכתף. בדיקת האולטרהסאונד תומכת בבעית כתף דהיינו דלקת של צרור הגידים הנקרא שרוול המכופפים. אך האם זאת מילה אחרונה יש לחכות ולראות. בכל מקרה בהנחה שאמנם מדובר בדלקת שכזאת יש לענות על השאלה האם מדובר כאן בדלקת סתם או בתסמונת ההתנגשות האקרומיוהומרלית. בין כך ובין כך המנעות מפישוק הכתף הנה מעשה ראשון שיש לעשותו (אפשר להרים את היד קדימה אך לא הצידה ) בכדי למנוע השנות של הבעיה . שנית אין מניעה לקחת כדורים נגד דלקת תקופה של מספר שבועות שבהם תהיה הזדמנות לדלקת לדעוך ולגיד להשתקם. זריקת סטרואידים פועלת כמו תרופה נגד דלקת אךבאופן אפקטיבי יותר במיוחד לאור העובדה שהיא ניתנת מקומית ולכן אם כדורים לא עוזרים יש מקום לזריקה. במידה שמדובר במחלה ממושכת ששבה וחוזרת על עצמה הפתרון הוא הניתוח

מנהל פורום אורתופדיה