רספרים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/05/2002 | 16:47 | מאת: רונן

שלום, שתי שאלות נפרדות לגבי שימוש באנטיביוטיקה רספרים \ sulphamethoxazole trimethoprim 1. היתכן שלאחר חודשים ארוכים של כאבים בברכיים, שבוע של רספרים העלים את כאבים למספר שבועות ? 2. האם שימוש ברספרים במשך שלושה חודשים יכול לגרום לפגיעה כלשהי, או החלשות, במפרקים ובגידים ? בתודה, רונן

שתי התרופותהמרכיבות את ה"רספרים" אינן תרופות נגד כאב או דלקת כך שהקשר בין העלמות הכאב והשימוש בתרופה אינו ברור וקרוב לודאישהוא מקרי. שימוש ממושך ברספרים אינו גורם לפגיעה בגידם או מפרקים.

12/05/2002 | 15:17 | מאת: רונן

תודה על התשובות. ואם נצא מהנחה שהרספרים כן גרם להעלמות הכאב, על איזה סוג של גורם (לכאב) מדובר (באופן היפוטתי כמובן) ? רונן

מנהל פורום אורתופדיה