קרע במיניסקוס - פיזיוטרפיה?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/05/2002 | 01:53 | מאת: רונית

האם ניתן לטפל בקרע במיניסקוס ע"י פיזיוטרפיה וחיזוק שרירי הברך בלבד, ובכך להמנע מארטוסקופיה? האם יכול להסתדר לבד וכמה זמן כדאי להמתין (הכאבים נסבלים) ?

לא ניתן לתקן מניסקוס קרוע עלידי פיסיותרפיה וחיזוק שרירים. מטרת חיזוק השרירים היא לשמור על כח השרירים שנוטים לעבור דלדול מהיר בעיתות של כאב ברך . יש חשיבותרבה לחוזקם שלהשרירים שמהווה גורם חשוב בשמירה על יציבות הברך. עם זאת קורה לעיתים שאדם סובל מכאב ברך,המאובחן, באופן טנטטיבי, כקרע של מניסקוס , ומחושיו חולפים מאליהם . קרוב לודאי שמדובר בפגיעה שאינה קרע של מניסקוס או יתכן שיש מצב של קרע מניסקוס "קטן" או חלקי שיכול להרפא מאליו במיוחד אם הקרע הוא בפרירפיה של המניסקוס שם יש אספקת דם. העניין הוא שאין אנו יודעים בודאות על קיומו של מצב כזה ואולי הוא כולו פרי המצאתו של הדמיון האורתופדי הקודח.

11/05/2002 | 23:19 | מאת: רונית

האם ניתן באמצעות הפיזיוטרפיה וטיפול בחשמל להביא להתפוררותו של חלק המיניסקוס הקרוע ובכך למנוע צורך בהתערבות כרורגית ? (כך הסביר לי הפיזיוטרפיסט, והאמת שזה נשמע לי קצת מופרך)

מנהל פורום אורתופדיה