כאבי ברכיים.פלטפוס.מדרסים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/04/2002 | 13:22 | מאת: אני

בגיל 52 אני סובלת מכאבי ברכיים שכמעט ואינם מאשפרים לי ללכת - בנוסף לעקמת יש לי גם פלטפוס רציני שלא תוקן במשך שנים של שחיה, יוגה וכו. כפי הנראה כאבי הברכיים שלי הכיום הם תוצאה של הפלטפוס ועודף משקל ורציתי לדתע אם זה נכון, ואילו שיטות של מדרסים עשויים לעזור. אני שוחה חתירה 4-5 פעמים בשבוע ועושה תרגילים לחיזוק שרירי הירכיים. תודה אני

כאב ברכיים אינו נגרם על ידי כף רגל שטוחה אלא על ידי מחלה של הברך. נכון הוא שבנסיבות מסויימות מאד אצל ספורטאים בעיקר, רגל שטוחה עשויה לגרום לכאב ברך בעת ריצה אבל לא נראה לי כי זאת בעייתך. אשר לבעיית ברכייך - לשם כך עלייך להבדק על ידי אורתופד

18/04/2002 | 09:49 | מאת: ani

תודה על תשובתך. אני נבדקתי עלידי 3 אורטופדים - וצילום אינו מראה בעייה בברך. הועלו השארות והצעות של חולשת שרירי הירך ( אני הייתי די מוגבלת במשך חודשיים בעקבות ניתוח קשה ) עלייה במשקל ( מאותה סיבה) למרות שאני שוחה 3-5 פעמים בשבוע ( 35 דקות של חתירה כולל רבע שעה עם סנפירים) רצועות דלוקות ??? קבלתי שתי זריקות בברך אחת שלא שינו דבר מלבד לגרום לכאב נוראי נוסף לכמה ימים. מנוחה של החג עזרה קצת ואני תוהה אם אולי התעמלות לחיזוק הירכיים , השחיה וכו אינם מגרים את הבעיה. בכל מקרה חשבתי שקריסת הקרסול פנימה בגלל בעיית הפלפוס אולי מהווה גורם ולאור העבודה שאין מוצאים משהו כרוני בבר ך אולי יש משהו נוסף שיש לעשות על מנת לגלות מה המחלה בברך שאתה מדבר עליה? תודה שוב על עזרתך אני

מנהל פורום אורתופדיה