רצועות פאבליק- למנהל הפורום !!!

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/04/2002 | 09:57 | מאת: אוסי

בתנו בת כמעט 3 חדשים. לאחר 2 צילומי U.S שלח אותנו הרופא לרכוש רצועות פאבליק. שאלתנו: 1. סטאטיסטית - מהי השכיחות? 2. האם ביכולתנו לראות עפ"י הצילומים (צידיים ,לא כמו החזיתיים שבאתר) למה צריך את הסיוט הזה? 3. אנחנו מאוד לא שקטים עם זה ,אך החלטנו על גישה של " אם לא יועיל לא יזיק",,מעבר לבכי ולאי נוחות .... 4. הרצועות כל הזמן משתחררות לנו ואנחנו סוגרים ע"על בערך" זה לא נראה לנו כל כך.. 5. הרופא דובר שפה אחרת ולא כל כך הסביר למה וכמה וכו, ויתכן שמכך הבעייה. 6. כמעט כל תינוק שיצא מהרופא בפעמיים שהיינו קיבל אותו "טיפול" - איך ייתכן שלא מוכר ע"י סל הבריאות או המושלם?? קופ"ח כללית. נשמח לקבל קצת נתונים ותשובות לעודד את אי הוודאות והשקט שלנו. אבא ואמא

1. שכיחות של מה? DDH מוצאים ב 1-5 תנוקות חדשים מתוך 1000 (באוכלוסיות מסויימת מגיעים עד 35/1000 ) 80% מהמקרים -נקבות. ממצע עק"ג של מפרק סוג IIIa הנו אינדיקציה לטיפול בחגורת פבליק. 2. לא תוכלו להבין את הצילומים בלי הכשרה מוקדמת. 3. הרצועות לא צריכות להשתחרר כל הזמן. אם הם משתחררות משמע שקיבלתם חגורה גרועה דרשו חדשה או תיקון. 4. אתם זכאים להסבר מדוייק על אופן חגירת החגורה. אני אישית נוהג להתאים את החגורה לתינוק ולהראות להורים כיצד הם יכולים להסירה ולהלבישה ללא שינוי אורך. 5. 60% מטיפול בתינוק הוא טיפול באם - דרשו הסבר מדוייק ומובן. מגיע לכם. 6. סל בריאות - אני בטוח שעל ידי שימוש מושכל בתקנות הקופה ותקנות " סל הבריאות " ניתן למצוא דרך לקבל השתתפות של הקופה במחיר החגורה אבל אל תצפו לשיתוף פעולה מצד הקופה לעניין זה.

מנהל פורום אורתופדיה