ניתוח מפרק ירח

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/04/2002 | 16:05 | מאת: מיכאל

מה הקשר בין פולינוירופטיה ובעית מפרק ירח? יש טעם במקרה כזה להסתכן בניתוח החלפת מפרק ירח? מה האפשרויות להקלה על כאבים ולאיזה רופה לפנות,לאורטופד או לנוירולוג?

פולינוירופתיה הנה מחלת רקע במקרים מסויימים של מה שנקרא :Neuropathic Arthropathy דהיינו מחלה של מפרקים על רקע מחלה עצבית. בדרך כלל מחלת הרקע היא סכרת אך יש גם סיבות רבות אחרות כמו תרופות המשמשות בכמותרפיה ועוד . המחלה מוכרת לי במספר מפרקים כמו כתפיים, כפות רגליים ,ברכיים ומרפקים . לא ידוע לי על מחלה זאת במפרקי הירך להוציא תסמונת של חוסר תחושה וחוסר הזעה משפחתי. חפשתי ב"מד ליין" שזה מאגר המידע הרפואי המוחלט (כמעט ) מידע על ארתרופתיה נוירופתית של מפרק הירך וקבלתי - אפס תשובות . תשובתי הסופית לגבי שאלת הקשר בין מחלת מפרק הירך ובין פולינוירופתיה ,אם כן, היא : אינני יודע. אשר לשאלותיך האחרות אכן כדאי להתיעץ עם אורתופד.

מנהל פורום אורתופדיה