ניתוח ולאחריו איבוד תחושה.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

31/03/2002 | 13:33 | מאת: יוני

לדוקטור שלום. אני בן 15 וסובל ממולטיפל אקזוסטוזיס. עברתי כבר 3 ניתוחים להוצאת 5 גידולים בסך הכל. אחרי הניתוח השלישי (22.11.2001) שבו הוצא גידול בפמור ברגל שמאל כמעט ואין לי תחושה בחלק החיצוני של הברך. שאלתי היא האם זוהי פגיעה עצבית שתשאר לתמיד או שמא יש סיכוי שזה יעלם? ראוי לציין שגם אחרי הניתוח השני (200) בו הוצאו 3 גידולים (2 ברגל ימין, 1 בברך שני קרוב יותר לקרסול) היה לי אותו אובדן תחושה בחלקה החיצוני של עצם השוק, מה שהשתפר עכשיו אך עדיין לא נעלם) בנוסף כשאני עומד על הברכיים יש לי תחושה כאילו יש הפרדה בין הברך למשטח. בתודה - יוני

אין ספק שיש לך פגיעה עצבית טיבה של הפגיעה וסיכויי השיפור מותנים בטיב הפגיעה וגודל עצב שנפגע.

מנהל פורום אורתופדיה