נתוח עמוד שדרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/03/2002 | 19:05 | מאת: עופר

שלום לא מכבר עברתי ניתוח עמוד השדרה נכתב לי בדוח השחרור כך spinal fusion in- l4-s1 w.gill's procedure l5 אבקש מאד לפענח מה זה בלשון בני אדם תודה

ראשית אני תמהה עליך שעברת ניתוח ולא טרחת לברר מה הולכים לעשות שהרי זאת זכותך המלאה להבין מה יקרה איתך וחובתו המלאה של המנתח להסביר לך באופן שתבין הבן היטב. ולעצם העניין: פרוצדורה על שם גיל : הורדת הלוחית האחורית של החוליה במקרים של ספונדילוליסטזיס. SPINAL FUSION : חיבור יחד של חוליות בעמוד השדרה . במקרה שלך חיבור יחד של שלש חוליות - חליהמתנית רביעית (L4 ) חוליה מתנית חמישית (L5 ) וחוליה ראשונה של עצם העצה (S1)

25/03/2002 | 14:51 | מאת: עופר

ד"ר שלום ראשית תודה רבה על תשובתך. ברור לי,קבלתי הסבר מהרופא המנתח לפני הניתוח ואני יודע שעברתי נתוח לקיבוע אחורי של חוליות עמוד השידרה.(דובר בהתחלה על קיבוע L5 -s1 ) מה שרציתי יותר להבין זה האם לפי מה שנכתב בטופס השחרור נעשה גם משהו עם הדיסקים (האם הוצאת הלוחית הכוונה היא לדיסק) בתודה מראש עופר

מנהל פורום אורתופדיה