שאלה לד"ר רון למדן

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/01/2000 | 14:01 | מאת: איריס

שלום לך ד"ר רון למדן. 18.1.00 בתי בת ה- 15 עברה לאחרונה mri בעקבות כאבי גב וצוואר שפוקדים אותה הרבה מאוד כמו כן ct מח בעקבות כאבי ראש גם כן. ברצוני לשאול אותך שני דברים לגבי התוצאות: 1. בסיכום של ה mri של עמוד השידרה נאמר שהממצא מתאים לסירינקס קצר יחסית בחוט השדרה, הנמשך מD5 עד D7 ברצוני לדעת בדיוק מה משמעות המצצא כמו כן מה השלכותיו לעתיד בהתחשב בגילה הצעיר כמו כן ממה הדבר קורה? לציין שבילדותה היא נפלה על עצם הזנב אולם אז לא מצאו מאומה. 2. ב-C.T ראש ישנו חשד למפרצת, בעורק הראשי מקדימה האם יש קשר בין כאבי הצוואר והראש לממצא בעמןד השידרה גם כן או רק לממצא בראש עם בכלל? כמו כן אודה לך אם תוכל להפנות אותי לבעל המקצוע הנכון אורטופד או נירוכירורג בהקשר לעמוד השידרה והאם ניתן לטפל בשניהם יחד ע"י נירוכירורג? בברכה איריס

19/01/2000 | 14:39 | מאת: איריס

איריס כתב/ה: ------------------------------- שלום לך ד"ר רון למדן. 18.1.00 בתי בת ה- 15 עברה לאחרונה mri בעקבות כאבי גב וצוואר שפוקדים אותה הרבה מאוד כמו כן ct מח בעקבות כאבי ראש גם כן. ברצוני לשאול אותך שני דברים לגבי התוצאות: 1. בסיכום של ה mri של עמוד השידרה נאמר שהממצא מתאים לסירינקס קצר יחסית בחוט השדרה, הנמשך מD5 עד D7 ברצוני לדעת בדיוק מה משמעות המצצא כמו כן מה השלכותיו לעתיד בהתחשב בגילה הצעיר כמו כן ממה הדבר קורה? לציין שבילדותה היא נפלה על עצם הזנב אולם אז לא מצאו מאומה. 2. ב-C.T ראש ישנו חשד למפרצת, בעורק הראשי מקדימה האם יש קשר בין כאבי הצוואר והראש לממצא בעמןד השידרה גם כן או רק לממצא בראש עם בכלל? כמו כן אודה לך אם תוכל להפנות אותי לבעל המקצוע הנכון אורטופד או נירוכירורג בהקשר לעמוד השידרה והאם ניתן לטפל בשניהם יחד ע"י נירוכירורג? בברכה איריס

שלום איריס, ראשית, שני הממצאים, סירינקס ומפרצת מטופלים על ידי נוירוכירורגים שכן שניהם הינם פגמים ברקמת העצב. בקיצור רב, סירינקס הינו הצטברות נוזל חוט השדרה שבאופן רגיל מקיף את חוט השדרה (מסביב לו), בתוך מעין כיס מאורך באמצע חוט השדרה. כתוצאה מכך יכול לעלות הלחץ בתוך חוט השדרה ויכול להגרם נזק עצבי. לא בכל סירינקס צריך לטפל אך ישנם מצבים בהם טיפול כירורגי נחוץ. אני מציע שתפני לנוירוכירוג בכדי לברר את שני הממצאים. בהצלחה!

מנהל פורום אורתופדיה