הסבר על תוצאות סיטי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/11/2016 | 07:47 | מאת: אני

שלום בעקבות כאבים בגב התחתון שמקרינים למפשעה (בעיקר לעצם הישיבה), ירך וכף רגל הופנתי לבדיקת סיטי ואלו תוצאותיה: בגובה L4-L5 בלט דיסק גורם ללחץ על השק הטקלי, היצרות פרומינאלית דו צדדי. בגובה L5-S1 בלט דיסק נושק לשק הטקלי. מה המשמעות של התוצאות? יש לציין שאני בת 40, הכאבים הם חזקים במיוחד, אני ממש סובלת, מתקשה לישון. בתודה מראש

בלט דיסק, היצרות פורמינלית, נושק לשק התקלי - כל אלה מונחים שמתארים מה שנקרא מחלה ניוונית של הדיסקות הבין חוליתיות . כל הממצאים הללו נמצאים לעיתים קרובות אצל אנשים מעל גיל 40 ושכיחותם עולה עםהשנים לעיתים קרובות מוצאים ממצאים כאלו במקרה בלי קשר לכאב. המחושים שלך מתאימים לפגיעה ששיתכלומר נזק לשרש עצבי היוצא מעמוד השדרה. היצרות פורמינלית זה מושג שאומר כי חור המוצא של השרש העצבי צר מידי . היצרות כזו יכולה להיות עקב צמיחת זיזי עצם סמוך לחור יחד עם בלט דיסק. הבעיה היא למקם את המקוםש בו נגרםה נזק לשרש . הכלי הטוב ביותר להשגת מטרה זאת הנו -תתפלאי- סיפר מחלה מפורט ובדיקה גופנית טובה. על אלה אינך מספרת דבר.

מנהל פורום אורתופדיה