כאבים בעמוד שדרה חשד לזיהום

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

31/10/2016 | 15:15 | מאת: מירי

שלום מיזה כחודש אני סובלת מכאבי גב מאד חזקים קושי בישיבה הליכה עמידה ושכיבה...מקרין ל2 הרגליים יותר לימין... אני חולת פיברומיאלגיה בדרגה קשה ...הרופא הפנה אותי למיפוי עצמות חוזר וכתב בהפניה : שיש רגישות פרהורטברלית מעל מעבר חוליות ע"ש מותני גבי .אני רוצה לדעת מה זה??? SLR חיובי דו צדדי. אכיליס דו צדדי מוגברים. אשמח להבין מה כול זה אומר :(

אלה הם ממצאי בדיקה גופנית שהם שכיחים ביותר כשיש התקף של כאב גב תחתון. רגישות פרה ורטברלית = כאב בעת שממששים את השרירים משני צידי עומוד השדרה. SLR= הרמת רגל ישרה . הניסוח הוא לא נכוןשלכן יש לציין האם הרמת רגל ישרה מכאיבה, היכןהכאב ובאיזה זוית הוא מתעורר. "אכילים דו צדדי" : הכוונה החזרי אכילס.

מנהל פורום אורתופדיה