תגובה לעצתך לגבי תוסף msm

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/02/2016 | 14:53 | מאת: שרון

ד"ר אסא לב - אל שלום, אני בת 43 וסובלת מדלקת מפרקים ניוונית כבר כמה שנים. שום טיפול לא ממש עזר לי, מלבד תוסף תזונה בשם msm. מה שתמוה בעיניי הוא שכשהתחלתי לקחת את התוסף פניתי אליך בשאלה האם יש תועלת בתוסף זה וענית שלידיעתך הוא לא עוזר לאף אחד. רציתי לשאול - על סמך מה אמרת דבר כזה? אולי לא שמעת על אף אחד שלוקח אותו ולכן אמרת זאת. עצתי לך שלפני שאתה עונה את תשובותיך המדכאות, תחשוב ותבדוק. ואם אתה לא יודע - עדיף שתגיד שאתה פשוט לא יודע מאשר להגיד שתגיד ש"על סמך ניסיוך המוצר לא מועיל". אם הייתי שומעת בקולך ומפסיקה ליטול את התוסף - שום דבר לא היה עוזר לי והייתי ממשיכה לסבול כאבים ובקושי לתפקד.

אני שמח שמצאת מזור למכאוביך תשובתי היתה מבוססת על חיפוש בספרות באתר NCBI המרכז את כל הספרות הרפואית. המאמר החשוב הנו מטהאנליזה של כל המחקרים שנעשו עד למועד עריכת המחקר את מוזמנת לעיין בו: Evid Based Complement Alternat Med. 2011;2011:528403. doi: 10.1093/ecam/nep045. Epub 2011 Feb 17. Meta-analysis of the related nutritional supplements dimethyl sulfoxide and methylsulfonylmethane in the treatment of osteoarthritis of the knee. Brien S1, Prescott P, Lewith G. המחקר נעשה בשנת 2011 . מסקנתו היתה שאין הבדלביןהשפעתהתרופה להשפעת פלצבו( תרופת דמה) לאחר מכן נעשו עוד כשני מחקרים שלא העלו ממצא אחר

מנהל פורום אורתופדיה