זיהום עצם

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/11/2014 | 16:32 | מאת: נועם

שלום האם ניתן לראות זיהום בעצם בצילום רנטגן רגיל? בעבר בוצע סיטי והיה חשד לזיהום, בין השאר (ואולי בעיקר) בגלל עומק הפצע שהגיע לעצם) האם ניתן לעשות צילום ביקורת בכדי לשלול זיהום או לאשש אותו? והאם הדבר נכון גם במקרה של עצם עמוד שדרה? במידה וצילום רנטגן לא נותן כלום, מה בדיקת הבחירה לצורך מעקב, סיטי או מיפוי? ומה קורה אם סוגרים פצע לחץ (לא בניתוח, אלא במהלך טבעי ע"י טיפול בפצע) כשיש זיהום בעצם? האם זה יכול לסבך את המצב או שיכול להיות שהעצם תתרפא? תודה

זיהום עצם כרוני( אוסטאומיאליטיס כרונית) ניכר בצילום רנטגן אלא אם כן הוא זעיר. הדרך הטובה ביותר להדגים זיהום עצם הוא ביצוע בדיקת מיפוי עצמות ובהמשך אם צריך מיפוי עם ליוקוציטים מסומנים

מנהל פורום אורתופדיה