קרע מלא ברצועה כתף שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/11/2013 | 20:42 | מאת: רוברט

שלום ד"ר, אני ספורטאי פעיל ומזה כבר כמה שנים היו לי כאבים בכתף שמאל בתנועות מסוימות. לארח פניה וקבלת הפניה ל us גילו לי קרע מלא באספקט דיסטלי אמצעי קידמי אורך 8,7 מ"מ רוחב 10 מ"מ. כמו כן נוזל סמיך בכמות קטנה בבורסה. ולסיכום כמובן קרע מלא ב- sst אשמח לתגובתך בנושא.

מדובר בגיד ולא בקישור(רצועה). הגיד הוא הגיד של שרירי הנקרא סופראספינטוס שהו אאחד מארבע שרירים המרכיבים יחד את "שרוול המסובבים" . אלו הם שרירים המסובבים את הכתף הקרע אינו הבעיה הבעיה היא מה שנקרא תסמונת שרוול המסובבים . תסמונת זאת נגרמת בשל תופעה הנקראית התנגשות ( או "צביטה") (IMPINGEMENT ) והכוונה למגע עם לחץ בין המקום בו הגיד מתחבר לעצם הזרוע ובין זיז עצם שמעליו הנקרא אקרומיון. התנגשויותאלו גורמותלנזק לגיד נזק המלווה בכאב ובשינויים במבנה הגיד. כל עוד הקרע הוא חלקי הוא אינו מאבד מכוחו הבעיה היא למנוע את ההתנתגשות ולרפא שינויים דלקתיים הגורמים לכאב. עושים זאתבאמצעים שונים כולל ניתוח בעת הצורך

מנהל פורום אורתופדיה