שקע סקראלי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

30/10/2012 | 23:10 | מאת: מיקה

לבני בן השבועיים נשלח לביצוע אולטרסאונד עמוד השדרה, בשל ממצא של שקע סקראלי. רציתי להבין מה זה שקע סקראלי? האם שכיח אצל תינוקות? אןדה על התייחסותך המהירה, אני חוששת מאד.

הגומה הסקרלית הנה גומה באזור העליון של החריץ שבין העכוזיים . היא לעיתים מלווה בשיעור יתר או שינוי צבע העור. נהוג היה לחשוב שגומה כזאת במיוחד אם היא מלווה ב"תלתל" שער עוי ללמד על פגם בעמוד השדרה (כמו מצב שנקרא ספינה ביפידה אוקולטה) אבל ככל הנראה אין זה כך ובעצם יש לראות את הממצא כוריאציה אנאטומית ללא חשיבות קלינית.

מנהל פורום אורתופדיה