שבר במרפק ללא תזוזה בראש רדיוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/09/2012 | 22:47 | מאת: יאיר

לפני שבועיים שברתי את מרפק ימין - שבר ללא תזוזה בראש רדיוס I MASON (ככה כתוב). האורטופד החליט לחבוש לי את היד באמצעות סד. אחרי שבועיים הלכתי לביקורת, שם אורטופד אחר אמר שזה לא טוב שהיד הייתה חבושה כל כך הרבה זמן ללא תנועה וכדאי להתחיל כמה שיותר מהר בפיזיותרפיה. רציתי לדעת - מה בעצם השלבים שכן מומלצים לעשות כאשר ישנה הבחנה כזו? ולמשך כמה זמן בדרך כלל? אשמח לתשובה, תודה

הטיפול המומלץ והמקובל בשברים של ראש הרדיוס מדרגה I על פי מייסון הנו: 1. שאיבת הדם מן המפרק במקרה של הגבלה ניכרת בטווח התנועה. 2.מנוחה בסד למשך כ 3 ימים 3. והפעלה לאחר 3 ימים עם או בלי טיפול במסגרת כמו פיסיותרפיה או ריפוי בעיסוק

02/09/2012 | 22:29 | מאת: יאיר

לי נתנו מנוחה בסד למשך 14 ימים. התחלת תנועה עצמאית ל-3 ימים והתחלת טיפול פיזיותרפיה 3 פעמים בשבוע. איך זה אמור להשפיע על ההחלמה שלי? האם נעשה כאן משהו לא בסדר? חסרות לי 25 מעלות בשביל יישור.

מנהל פורום אורתופדיה