משמעות מבחני מגירה ולחמן חיוביים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

23/02/2012 | 22:02 | מאת: רומן קפלן

שלום ד"ר אסא, לפני כ-10 שנים נפצעתי בברך ולאחר הפציעה נבדקתי ע"י אורטופד שאבחן מבחני לחמן ומגירה חיוביים +1. לאחר הפציעה שבתי לאורח חיים רגיל ופעיל מאוד מבחינה ספורטיבית (ריצה, כדורגל וכו'). לפני כשנה נפצעתי שוב באותה הברך (חבלה סיבובית תוך כדי ריצה עם "קליק" חזק), ולאחר פציעה זאת לא יכולתי להמשיך באורח החיים הפעיל עקב חופש בברך. החופש התבטא בכך שאחת לחודשיים בערך הברך "הסתובבה", היה נשמע "קליק", היא הייתה מתנפחת והייתי צולע ומרגיש כאבים במשך שבוע. לאחר פציעה זאת עשיתי MRI ואובחנו קרע ב-ACL וקרע במניסקוס המדיאלי. שאלותיי הן: האם התוצאות החיוביות של מבחני מגירה ולחמן לאחר הפציעה הישנה בהכרח מעידות על קרע של ה-ACL? אם כן, מה יכול היה לגרום לתופעות שחשתי בברך לאחר הפציעה המאוחרת יותר? תודה רבה, רומן קפלן.

לפני 10 שנים קבלו המבחנים לחמן ומגירה ציון של + שזה על גבול הנורמה . כאשר יש קרע שלם נצפה לציון של++++

מנהל פורום אורתופדיה