איגל סנדרום

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/11/2011 | 15:33 | מאת: mia

שלום! בעבר סבלתי מכTבי מפרק לסת, צוואר וגרון מימין,נאמר לי פעם שייתכן שיש לי EAGLE SYNDROM, לא עשיתי צילומים אלא רק צילום רנטגן לפרקי לסת. כאב הגרון נעלם, אך כיום סובלת מכאב ראש אחורי האוזן ולפעמים כאבי צוואר ופרק לסת, נקבע לי MRI לפרקי לסת, בדיקה נוירולוגית ללא ממצא, שאלתי היא : 1. מהם התסמינים של תסמונת EAGLE SYNDROME? 2. האם יכול להיות שכאבים שלי יעידו על EAGLE SYNDROM? 3. מי הרופא שמטפל בעיניין זה של EAGLE SYNDROM? האם הוא אורטופד או כירורג פה ולסת? או מי? תודה מראש

הטכניקה הטובה ביותר לאבחן תסמות "איגל" היא על ידי טומוגרפיה מחשבית ורקונסטרוקציה ב 3 מימדים. מר"י גם תעשה את העבודה. המחושים העיקריים שלתסמונתזו קשוריםבכך שיש הסתיידות של קישור המחבר את בסיסי הגולגולת לעצם הלשון ( קישור סטילוהיאואידי ) ועיקר המחושים כוללים קושי בבליעה כאב בצידי הגרון במיוחד בסיבוב הראש, טינטון, כאב פנים חד אודו צדדי, וכאב אוזן. המחלה היא ענינם של רופאי אא"ג

מנהל פורום אורתופדיה