חבלה או סדק בצלעות מנפילה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/11/2011 | 08:53 | מאת: רלי

שלום רב בעלי בן 76 נפל ונחבל קשה בצלעות בצד ימין בגב וסובל כאבים נוראים. במילום רנטגן שנעשה 3 שעות אחרי הנפילה לא רואים סדק או שבר או פגיעה בראות. יש לו סכרת ואי ספיקת כליות. האם מותר פיזיאוטרפיה? האם מותר רק לשכב בלי לזוז בגלל הכאבים? איך אפשר להקל אם אסור וולטרן בגלל הכליות? הודה על תשובתך המהירה רלי

בשלב החריף איןמקום לפיסיותרפיה מה שעוזר זה קרור מקומי על ידי קרח מרוסק עטוף בניילון ובד לסרוגין ולטרן אינו טיפול המתאים מה שדרוש זה תרופות נגד כאב כמו אקמול, אופטלגין, טרמדול, אוקסיקודון וכו'

מנהל פורום אורתופדיה