טיפול בפלטפוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/10/2011 | 21:47 | מאת: ע.

שלום, אני בת 15 ומרבה לצאת לטיולי שטח ולעסוק בפעילויות ספורט, אך הפלטפוס ברגליי מקשה זאת מאוד. כף רגל ימין שלי שטוחה לגמרי עם בליטה בחלק הפנימי, ושמאל יחסית נורמאלית. בעת פעילות ספורטיבית אני מתחילה להרגיש כאבים בחלקן הפנימי של כפות הרגליים ובברכיים (בשתי הרגליים) ובטיולים יש לי כאבים נוראיים ופצעים ושלפוחיות מהלחץ. קניתי מספר זוגות נעליים שאמורות לעזור בזה, אך שום דבר לא עזר. ניסיתי בנוסף מדרסים אך הם לא שיפרו את המצב. שאלתי היא- האם יש ניתוח שאני יכולה לעבור בגילי על מנת לתקן את זה? האם יש טיפול אחר שאני יכולה לנסות? כל תשובה תעזור- תודה רבה!

התשובה תלויה באיבחון מדוייק של מבנה כף הרגל , מצב המפרקים מסביב לה, אורך השרירים וכיו"ב. יש אמנם ניתוחים המיועדים לתקן עווגים ( דפורמציות) בכף הרגל

מנהל פורום אורתופדיה