קרע בשריר הירך האחורי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/06/2011 | 21:28 | מאת: משה אברהם

שלום, לפני כשבוע, במהלך אימון ריצה הרגשתי כאב חד הירך האחורי, מספר ימים הופיע שטף דם באזור הכאב. קיבלתי ארקוקוסיה 90 מ"ג ל 10 ימים והתחלתי בטיפולי פיזיותרפיה. יש לי 2 שאלות: 1. מקום הפציעה עדיין מאוד כואב לי - האם נכון להתחיל פיזיותרפיה במצב כזה, האם לא נכון לחכות שהקרע יתאחה קצת? 2. מאחר ודי ברור שיש קרע קטן בשריר, האם כדאי להתעקש על בדיקת אולטראסאונד? האם זה יכול לעזור במשהו?

יש לחכותלהחלמה ראשונית כ 3 שבועות בנתיים קרור מיד פעם בקרח. ללא פיסיותרפיה. לא מומלץ תרופות נגד דלקת( כמו ארקוקסיה) שכן תהליך הריפוי היעיל יש בתחילתו תגובה דלקתית רצויה שלא כדאילדכאה . אולטראסאונד יקדם את האבחנה לגבי מידת הקרע

מנהל פורום אורתופדיה