זריקות קורטיזון בכתף ("כתף קפואה") - תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/06/2009 | 12:38 | מאת: אריה

מהן תופעות הלוואי לזריקות הללו ? רקע: בן 55. 8/2008: התקף + צינתור + סטנט (אחד). במעקב סכרת.עדיין ללא תרופות נגד. בלי קשר: לפני כ - 8 חודשים: ADHESIVE CAPSULITIS PRIMARY (אבחנת מומחה כתף) בכתף ימין. לפני כ - 4 חודשים התחילה אותה תופעה גם בשמאל. (בנוסף). המלצות (מומחה כתף): "הפנייה למרפאת כאב. חסמים סופראסקפולרים חוזרים (6-12 טיפולים במרווחי זמן של 2-3 שבועות). ניתן לשקול בהמשך טיפול בגלי רדיו". רופא במרפאת כאב: "מוזמן להזרקה לכתף ימין (רק של חומרי הרדמה מקומיים) SUPRA SCAPULSR BLOCK". (מקווה שהעתקתי נכון). בעתיד נשקול ביצוע PULSED RF. לצמצם חסימה לסטרואידים". תודה, אריה.

מדובר בהזרקת מאלחשים מקומיים כאלו הנהוגים בכל מרפאת שיניים ואין להם תופעות לואי מיוחדות. מה שחשוב לזכור שההזרקות אינן הטיפול. הטיפול הוא הפיסיותרפיה. הזריקות מאפשרות לבצע את התרגילים הנדרשים .

02/07/2018 | 19:28 | מאת: זריקה לכתף סטוראידים+מרקאין+לידוקאין

השאלה שלי כמה זמן החו ר שהזריקו לי בכתף משפיע האם לשבוע שבועים כי יש לי קרע בכתף ימין ולו יכולה להרים את הכתף למעלה עד הסוף

מנהל פורום אורתופדיה