עקמת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

29/11/2007 | 21:09 | מאת: טלי

אני בת 15 וחודשיים. עדיין לא קיבלתי מחזור ויש לי עקמת ימנית של 60 מעלות. השאלה שלי היא אם עדיין אפשר לא לעשות ניתוח אלא לעשות פיזיותרפיה, פעולות שאמורות לעזור לגב כמו שחייה.. ולאחר זמן מה לשים מחוך במקום הניתוח. אני גם רוקדת 3-4 פעמים בשבוע בסטודיו לריקוד כל מיני סגנונות. אחד מהם הוא הבלט שבו אני עולה על נעליים מיוחדות(נעלי פוינט). זוהי השנה השנייה שלי ורציתי לדעת אם זה סוג זה של ריקוד משפיע על הגב. ואם אני הולכת לעשות ניתוח רציתי שתסביר לי בדיוק מה עושים בו ומהם הסיכונים של הניתוח. תודה מראש, טלי

צר לי לבשר לך אבל אין מנוס מניתוח. פיסיותרפיה אין סיכוי שתעזור וכן גם שחיה . יש שיטת טיפול במחוך משולב עם פיסיותרפי המתיימרת להיות יעילה יותר משיטות אחרות לטיפול במחוך . זו שיטה שמשתמשת במחוך על שם "שנו"?: RYGO SYSTEM CHENEAU ויש כבר שיפר של השיטה שנקרא: . ScoliOlogiC® „Chêneau light בכל מקרה 60 מעלו זו עקומה קשה . עליך לזכור שמתחילים לטפל במחוך כשהעקומה עולה מעל ל20-25 מעלות וב 45 מעלות כבר ממליצים על ניתוח

מנהל פורום אורתופדיה