תרגילי התעמלות לאוסטאופורוזיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/04/2000 | 12:34 | מאת: שמואל

גבר בן 53 בצילום בשיטת daxa אובחן כסובל מאוסטאופורוזיס קלה. מהם התרגילים המומלצים לשיפור המצב ( הליכה עם משקולות ? הרמת משקולות קלות 2 משקולות של 4 קג , תרגילי מתיחה , פלנקדרייז ) ממה יש להזהר בפעילות גופנית בחדר כושר ..בריצה.. וכללית בתודה מראש

שמואל שלום רב אין תרגילים יעודיים לטיפול באוסטאופורוזיס. העקרון הכללי אומר שעצם מגיבה למעמס על ידי בניית עצם חדשה. ולכן כל תרגיל שיש בו כווץ שרירים יש בו הפעלת מעמס על העצמות. פעילות אארובית שהיא גם אנטיגרביטציונית כמו הליכה או ריצה קלה הן טובות לעניין זה. הוספת משקלות על הקרסוליים לא תתרום דבר מאחר שמשקל הנוסף יפול על כף הרגל ולא על עמוד השדרה . מתיחות הן "הכרח" בעת פעילות אארובית . השיטה האידיאלית היא חימום של כ 10 דקות , מתיחות, ויש להקדיש תשומת לב לכל אחת מקבוצות השרירים הבאות: מישריי הברך ,מכופפי הברך, מקרבי הירך , מישרי הקרסול מכופפי הקרסול ולבסוף 1 פעילות עצמה למשך 40 דקות. חג שמח דר' א. לב-אל

מנהל פורום אורתופדיה