הסתיידות בגולגולת (עצם הפלקס)

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/02/2007 | 11:20 | מאת: עופר

נכבדי, בצילום ראש מצא הרופא כתם בחלקו הקידמי של הראש (קו ישר מהאף כלפי מעלה, חמישה סמ' מעל לקו המצח), לטענתו מדובר בהסתיידות עצם המחברת בין שתי עצמות גדולות (פלקס?). שאלתי: מהי הסתיידות, השלכותיה ואם היא נוטה להתפתח לכדי נזק ממשי למוח? בברכה.

אינני מומחה בשטח והמעט שאני זוכר הוא שהסתיידות של מה שנקרא פלקס צרברי קשורה לתסמונת שנקראית תסמונת גורלין גולץ וכן להעראות של אפילפסיה בילדים. . כאמור אלו הם "|זכרונות ילדות" בשבילי פני למומחים גדולים ממני בשטח כמו רנטגנולוגים שמתעסקים בנוירורדיולוגיה . הסתיידות = שקיעת מלחי סידגן .

מנהל פורום אורתופדיה