שין ספלינט

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/07/2005 | 20:34 | מאת: טלי

ד"ר לב אל אסא שלום רב, כבר מזה מס' שנים שאני סובלת מכאבים בשוקיים הקדמיות כאשר אני מבצעת תנועות מסויימות כמו החלקה על רולרבליידס או סקי וכו', לטענת האורטופד מדובר בשין ספלינט ולטענתו אין מה לעשות חוץ מלחכות מס' שנים עד שיעבור לבד, אני כבר 4 שנים עם אותה התופעה ואין כל שיפור, האם יש משהו לעשות בנדון? וכמו כן ממה זה נובע?

הכאב של "שין ספלינט" ממוקם בצד הפנימי קדמי של השוק במיוחד לאורך השוליים הפנימיים של עצם השוקה הגובלת עם שרירי הקיבורת,בדרך כלל מאפיין אותו כאב בעת ריצה דווקא. במידה שהכאב הוא ממש באזור השרירי שבקדמת השוק מעט חיצונית לרכס של עצם השוקה יש לחשוב על אפשרות אחרת כמו תסמונת מדור כרונית או קיצור של שרירים. חשוב לדעת איזה תנוחות ותנועות בדיוק גורמות לכאב .

מנהל פורום אורתופדיה