מהי אנדוסקופיה?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/03/2000 | 22:03 | מאת: mane

mane כתב/ה: ------------------------------- רוצים שאני אעשה טיפול בעזרת לייזר לגבי טיפול בבעית פריצת דיסק האם זה פיתרון לגבי בעית פריצת דיסק או כדאי לעבור ניתוח רגיל על מנת לטפל בבעיה זו? כי אני במצב שנשאר לי רק האלטרנטיביות האלו ? וראוי לציין שאני מטופל אצל רופאה אלטרנטיבית שהיא עוזרת לי לדחות את הניתוח אבל לא מציעה לי שום פתרון לטפל בבעיה זו ? אודה לכם מאד אם תענו לי על שאלות אלו כי אני רוצה לטפל בבעיה מהר ולא לדחות אותה.

אנדוסקופיה ( תרגום חופשי : הסתכלות פנימה) זה שם כללי לכל הטכניקות הניתוחיות שבהם מחדירים לחלל סגור צנור שבתוכו יש עדשות ודרכו עובר גם סיב אופטי המעביר אור. באמצעות הצינור שהנו בעצם מכשיר ראיה , רואים מה מתרחש בחלל בו נמצאים. במקביל אפשר להחדיר מכשירים שונים שיכולים לצרוב , לחתוך, לשרוף , לתפוס ולבצע פעולות שונות . ארתרוסקופיה היא דוגמא לאנדוסקופיה של מפרקים ( ארתרוס=מפרק). לפרוסקופיה היא דוגמא לאנדוסקופיה בחלל הבטן , תורקוסקופיה היא אנדוסקופיה בחלל החזה. הליזר שאתה שואל עליו אינו שיטה אנדוסקופית אלא שיטה שבה מחדירים לרווח שבין שתי חוליות ( הדיסקוס המפורסם) מחט עבה שבתוכה מצוי סיב אופטי דרכו מקרינים קרן לייזר שגורמת לאידוי הרקמות בהם היא נוגעת . הדבר מתבצע תחת ביקורת של שיקוף רנטגן ולא בהסתכלות ישירה. היעילות של השיטה לטווח ארוך היא בסמן שאלה.

Mane שלום, כשיש פריצת דיסק נגרם לחץ על עצבים המביא לסימפטומים. אלו יכולים להיות כאב, חולשה והפרעה בשליטה על הסוגרים. מכיון שכאב הינו מאוד סובייקטיבי ולא ניתן למדידה הרי שברפואה נרתעים להחשיבו כאינדיקציה מוחלטת לניתוח. יתירה מזו, במעקב לטווח ארוך, לא הוכח שניתוח עוזר או מקל על הכאב. לטווח הקצר לעומת זאת יכול ניתוח לעזור. כאשר הסימפטומים הינם חולשה או הפרעה בשליטה על הסוגרים הרי שניתוח הינו נחוץ ולעיתים דחוף. השיטה בה מתבצע הניתוח הינה השלב הבא. אישית, אין לי ניסיון בהסרת דיסק באמצעות ליזר ואינני מכיר מחקרים שהראו ששיטה זו עדיפה על השיטה הקונבנציונלית. אם הרופא שלך מתעקש שזוהי דרך עדיפה בקש ממנו להראות לך מחקרים המוכיחים זאת או את התוצאות שלו לאורך כמה שנים. בהצלחה, ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיה