כאבי גב עליון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/08/2003 | 07:24 | מאת: ליאת

שלום רב, אני סובלת מכאבים בגב העליון (קצת מתחת לאיזור השכמות) זה כשבוע מאז חזרתי מטיול בחו"ל, בה הסתובבתי ברגל במשך שעות בנעליים שהיו מאוד לא נוחות. במשך היום אני כמעט ולא חשה את הכאב, אבל הכאבים בגב תוקפים אותי בעיקר לאחר 3-4 שעות של שינה, כך שאני מבלה את הלילה ביקיצות תכופות שנמשכות כשעה על מנת להקל על הכאב. תוך שאני עוברת לישון על ספה קטנה בסלון שמאפשרת לי לשים את ראשי על כרית ואת רגלי על מסעד הכורסא. כמו כן, אני שמה על הגב כרית כוסמת מחוממת. אני רוצה לציין שאני מסיימת את השליש הראשון של ההריון בימים אלה, דבר, שלמיטב ידיעתי, מגביל אותי מבחינת לקיחת צילום גב או נטילת תרופה או משחה לשיכוך כאבי גב כגון וולטרן. . אני חייבת לציין שמעולם לא סבלתי מכאבי גב. כמו כן, עד לתחילת ההריון (עקב עצת רופא בעקבות דימומים) עסקתי בפעילות גופנית באופן קבוע שכללה בעיקר תרגילי יוגה ועיצוב הגוף. אשמח לקבל מידע על מה ניתן לעשות על מנת להתמודד עם הכאב? האם יש טעם ללכת לרופא אורטופד ו/או לעשות מסאז' בגב? האם חזרה לפעילות גופנית עשויה להקל על הכאב (שכן סיימתי את השליש הראשון)? אודה על תשובתך בהקדם, ליאת

כאב מהסוג \את מתארת יכול להגרם מכמה סיבות כולל מחלת דיסקוס צוארי. כיון שכך כדאי ללכתלאורתופד. מסג' זה תמיד טוב אך למרבית הצער לזמן קצר.

26/08/2003 | 07:43 | מאת: ליאת

כפי שציינתי אני בשליש הראשון של ההריון, האם יש דרך לאבחן מבלי צילום רנטגן של הגב?

מנהל פורום אורתופדיה