medial meniscus tear

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/08/2003 | 11:20 | מאת: burko

לאחרונה אובחן אצלי medial meniscus tear. הקרע הוגדר ע"י האורטופד כ"קרעון" והוא המליץ על מנוחה ופיזיוטרפיה באולטראסאונד מקומי. האומנם ניתן לגרום לאיחוי הקרע ללא ניתוח? מה זמן ההחלמה הצפוי? לאור העובדה שאני עוסק בספורט ההליכה והשחיה כתחביב אבל באינטנסיביות ואני מעונין לחזור לפעילות במהירות, האם לא עדיף לבצע אורתוסקופיה מיידית במקום הטיפול השמרני המוצע? בתודה מראש בורקו

לא ברור לי על מה מבוססת האבחנה. יתכן שהתרשמותו הקלינית של הרופא היא שאמנם יש סימני קרע במניסקוס אך הם קלים והשפעתם על התפקוד לא משמעותית ולכן הווא מקטין את ממדי הקרע או לחליפין יש לו מידע דימותי כל שהוא. בכל מקרה אם אין מידע דימותי לא הייתי מציע לך לעבור ארתרוסקופיה ללא ביצוע מ.ר.י של הברך קודם לכן. ובנוסף - כן יש מקרים שמאובחנים באופן קליני כ"קרע של מניסקוס" וזמן מה אחר כך מפסיקים לסבול מן "הקרע" ללא טיפול.

09/08/2003 | 22:36 | מאת: ענת

בורקו שלום, אני אובחנתי בדיוק באותו אופן לפני 5 שנים, לאחר אמ.אר.איי. רופאי קופ"ח אכן המליצו על ארתרוסקופיה, אולם הרופא הפרטי שאליו פניתי לא הסכים לכך, ואחד הנימוקים היה גילי הצעיר. הוא הפנה אותי לפיזיותרפיסט פרטי - מדהים!!!!! ואכן, אחרי 4 חודשים אינטנסיביים חזרתי לכל פעילות , כולל טיפוס הרים, שחייה , ריקודים ורכיבה על אופניים. אל תמהר לניתוח - התוצאות שלו לא טובות יותר מאשר של הפיזיו' ולעתים אךף גרועות יותר (בהרבה מקרים נשארת צליעה אחריו). רפואה שלמה, ענת

מנהל פורום אורתופדיה