קרע חלקי של פוסטריור.....

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/08/2003 | 22:03 | מאת: רונן

שלום , בבדיקת אמ.אר.איי לאחר נפילה מצאו שיש לי partial tear posterior talo-fibular ligament, tendinit proneals+tibialis posterior וכן bone bruiseבעצם התאלוס. 1. מה זה אומר? 2. מה הטיפול, חוץ מפיזיותרפיה, שאפשר לבצע כאן? 3. כמה זמן יעבור עד שהקרסול יזוז בטווח תנועות מכסימלי? (כרגע הוא לא זז כמעט בכלל, אלא רק בזוית של 90 מעלות, ולכן אני גם צולע והולך עם קביים). תודה

TBIALIS POSTERIOR הנו שריר הנמצא בצד הפנימי אחורי של השוק והגיד שלו עובר בצד הפנימי של הקרסול מתחת לפטישון הפנימי. יש שני גידם פרונאליים (PERONEALS ) אחד עונה לשם קצר והשני עונה לשם ארוך . הם נמצאים בצד החיצוני של השווק ועוברי מאחורי ומתחת לפטישון החיצוני . הקישור התלו- פיבולרי הפוסטריוי הנו קישור (רצועה ) של הקרסול ותפקידו ליצב את הקרסול . בבדיקת ה מ.ר.י שעברת תוארו הגידי הנ"ל כסובלים מדלקת ואילוהקישור כקרוע חלקית בעקבות נקע של הקרסול. כמו כן מצאתי שם כי שי חבורה של עצם התלוס (BONE BRUSE ) שזה ממצא של מ.ר.י שמבטא זרימת דם נמרצת באזור מסויים של העצם כנראה בתגובה לחבלה.

מנהל פורום אורתופדיה