גידים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/07/2003 | 13:24 | מאת: דינה

ד"ר נכבד שלום רב, האם יש מחלה כלשהי של גידים, שהיא מחלה כרונית או תורשתית? אני התחלתי לסבול לפני כשלוש שנים מבעיות בגידים של פרקי כף היד (התחיל בימין ועבר גם לשמאל), בעת האחרונה גידים שונים בכתפיים הגיעו למצב של דלקת, ואני גם אחרי פציעה בקרסול, שעיקר הפגיעה בה היא קרע ודלקת של גידים שונים. האם זה משהו כללי שקורה לי בגוף או שזה רק צירוף מקרים? ובכל מקרה, איך ייתכן שכבר ארבעה חודשים אני נוטלת תרופות נוגדות דלקות (ויוקס, אטופן, סלקוקס) ועדיין המצב הוא של דלקת חמורה ונוזלים סביב כל גידי הקרסול? (אני בת 29, רוקה, לא נוטלת תרופות באופן קבוע ואנמית מאוד) תודה מראש, דינה

לא ידוע לי על מחלת גידים שהיא תורשתית או משפחתית. דלקת של גידים יכולהב להיות חלק ממחל האחרת כמו דלקת מפרקים םשיגרונית דלקת מפרקים פסוריאטית , שגדון ,סוכרת או מחלת תירואיד מהן חלק הן משפחתיות.

מנהל פורום אורתופדיה