מיפוי עצם

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/07/2003 | 17:39 | מאת: משה ר.

חולה בת 81 מתהלכת כמו ברוז עם כאבים במפרק הירך. בבדיקת מיפוי עצם נאמר בסיכום: הקליטה בפרק ירך משמאל יתכן על רקע OA או AVN קיימת פרפוזיה ו BLOOD POOL מוגברים בפרק ירך משמאל. במה מדובר ? מה זה OA ו AVN ? האם יש צורך בניתוח להחלפת מפרק הירך ? אם כן, איך ההשתקמות ? מה הסיכוי לחזרה להליכה נורמאלית ?

OA זה אוסטאוארטריטיס AVN זה נמק מחמת הפסקה של אספקתדם. קל להבחין בינהםבצילום רנטגן החלפת מפרק עושים לא לשם טיפול במחלה אלא לשם טיפול בכאב ובהגבלת טווח התנועה. השיקום הוא מהיר יחסית בתנאי שהמצב הגופני הכללי הוא טוב.

12/07/2003 | 22:08 | מאת: משה ר.

תודה על התגובה המהירה. מהי הדרך הטיפולית הרצויה לשתי הבעיות שצוינו ?דר' אסא לב-אל כתב/ה: > >

21/07/2003 | 00:33 | מאת: יהודית

לד"ר אסא שלום, ברצוני לרכוש שתל של מפרק ראש ירך בעל 4 חלקים באיכות הטובה ביותר הקיימת בשוק,לצורך נתוח מפרך של אמי {כבת 80}. היכן אפשר לרכוש שתל כזה? מה מחירו? האם יש דרך לחסוך בעלויות השתל? מה שיעור השתתפות קופות החולים בדרך כלל כאשר יש ביטוח משלים? תודה מראש על מתן התשובות.

מנהל פורום אורתופדיה