קרע ברצועה!

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/07/2003 | 23:02 | מאת: עינב

שלום! לפני כחודש נפלתי במדרגות, ונפגעתי בקרסול רגל ימין. בתחילה עלה החשד כי מדובר בשבר, אולם לאחר שבועיים עם גבס, החליטו הרופאים כי בכלל לא היה שבר, ואולי מדובר בכלל בקרע של אחת מרצועות הקרסול. יש עדיין נפיחות בכף הרגל וכן בצקות שגורמות מידי פעם לתחושת רדימות ברגל. אמרו לי שמדובר בתהליך החלמה ארוך (חודש, חודשיים...), השאלה שלי היא האם אין דרך מהירה יותר לטיפול (מלבד לשבת ולהמתין בבית). אני עושה פיזיותרפיה פעמיים בשבוע, והשבוע גם דרכתי בפעם הראשונה על הרגל, אולם הדבר גורם לי לכאבים רבים לאחר כמה דקות. האם בסיטואציה שכזו (אני איני ספורטאית) יש צורך לשקול ניתוח? תודה

הבעיה העקרית היא להחליט יש שבר או לא . אם מחליטים שאין שבר צריך לדעת על איזה קישורים מדובר( קישור לא רצועה ) .אם מדובר בפגיעה בקישורי הקרסול הטיפול הנכון יהיה קיבוע עם הפעלה . זה נשמע דבר והיפוכו אך לא. אפשר לקבע לכוון תנועה מסויים שם רוצים להגן על הקרסול ולהפעיל בכוון הנורמלי. מדובר על מקבע קרסול בשם AIR CAST שמאפשר להפעיל את הקרסול למלא הטווח ולמנוע הגבלת טווח תנועה ולשפר את תהליך הריפוי והעיקר מאפשר לעשות אימון פרופריוצפטיבי לשם שימור ושיופר השליטה על הקרסול. דר ךאגב יש עכשיו בשוק פטנט נחמד ויעיל שנקרא BALANCE STEPS שיאפשר לך לעשות תרגול כזה יום יום ולמעשה יוריד את הצורך בפיסיותרפיה

מנהל פורום אורתופדיה