כאבים בכתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/07/2003 | 16:13 | מאת: דנה

ד"ר לב אל אסא שלום. אני בת 26 וסובלת שנים רבות מכאבים חזקים מאוד בכתף ימין. הכאבים הם בכתף בצד הגב. הלכתי להתיעצויות רבות אצל אורטופדים מומחים: אף אחד לא נתן לי פתרון למעט רופא אורטופד אחד מומחה (לפני 4 שנים) שלטענתו לא מכירים את המקרה ברפואה והוא גילה אותו. הוא הסביר לי שאין לי שקיקי מים בין השרירים וזה גורם לשחיקה ובעקבותיה כאבים בלתי נסבלים שגורמים למוגבלות בכתיבה וכל פעולה אחרת. הפתרון היחיד לפיו זה להזריק קורטיזון ובתקוה שמזריקים במקום המדוייק זה עוזר. לקחתי את הזריקה רק 4 פעמים בערך כיוון שההקלה היתה לזמן של 3 חודשים מקסימום ולא כ"כ עזרה. לפני כמה חודשים ביקשתי ממנו לעשות בדיקת CT או בדיקה אחרת שתוכל לאבחן את מצבי כי הטיפול שלו לא עוזר ואני לא מעוניינת לקבל סתם זריקות והוא ענה שהוא יודע מבלי לבדוק. יש לציין שחששותי גדולים מאוד כי אמא שלי סבלה מכאבים חזקים בכתף 25 שנים ואיבחנו לה ראומטיזם ואח"כ אותו רופא נתן לה את הזריקות קורטיזון. רק אחרי בדיקת C.T התברר שיש לה קרע גדול בכתף והיא עברה ניתוח. האם אתה יכול בבקשה לומר לי האם אתה מכיר מקרה כמו שלי? האם אתה יודע מה זה?אולי תוכל להפנות אותי לרופא מומחה? האם ללכת לאורטופד או לכירופרקט? אני אובדת עצות כי מאוד כואב לי ואני לא מעוניינת בזריקות והייתי רוצה לשמוע חוות דעת נוספת. תודה מראש.

התמונה שתא מתארת מתאימה למה שנקרא אנטזופתיה של שריר שנקרא LEVATOR SCAPULA או מרים םהשכמה. הטיפול הוא באמת על ידי זריקות סטרואידים ותרגילים הרפיית שרירים וכן מסג' עמוק שנקרא מסג' מיופסציאלי. לפני שננעלים על האבחנה צריך לברר שאין בעיה בעמוד השדרה הצוארי שיכולה לתת מחושים דומים.

מנהל פורום אורתופדיה