כאבים אוסטאוארטריטיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/07/2003 | 11:13 | מאת: פופי גוטליב

אני מעוניינת בנושא האוסטאוארטריטיס בכלל וביכולות מתן עזרה תרופתית אופטימלית בפרט עבור אמא שלי - בת 80 הסובלת מכאבים עזים במפרק הירך הימנית כבר כמעט שנה . בהתחלה הציעו לה לקחת אינדוביס - דבר שעזר , ולאחר צילום של האזור , קיבלה ללא איבחון מדוייק ויוקס לתקופה של כ 15 ימים . הכאבים הפסיקו בזמן הטיפול אך ללא תרופות אלו היא מתקשה " לתפקד " בגלל כאבים . כמו כן יש לה קושי בהליכה , במיוחד כאשר היא עוברת ממצב סטטי למצב של תחילת תנועה . לאחר מכן היא הולכת באופן סביר , אך לפעמים , במרחקים קצת יותר ארוכים היא מתקשה ללכת עד כדי כך שהיא מרגישה שאיינה מסוגלת להמשיך . בזמן האחרון היא עשתה מיפוי עצמות בו התגלתה אוסטאוארטריטיס קשה בירך הימני( במפרק ) -שינויים קשים . השאלות שלי הן כדלקמן : האם צריך ליטול את התרופה האנטידלקתית באופן תמידי , האם מצב הדלקת הוא מצב תמידי ? האם גלוקוזמין עשוי לעזור גם במקרה של שינויים קשים ?לאחר כמה זמן של טיפול בגלוקוזמין מרגישים תוצאות , שיפור ?האם ניתן להשיג את התרופה הזאת במחיר זול יותר ממה שמוצע ברשתות ה" פארם " בארץ ? אם רופא אורטופד התיעעצנו וארצה ואסמך לקבל דעות נוספות . האם עלינו לפנות לרופא ראומטולוג לעיניין זה ? בתודה מראש ובתקווה לתשובות בפורום . Pופי

ראי את http://www.doctors.co.il/forums/read.php?f=11&i=33548&t=33272

10/07/2003 | 16:25 | מאת: יעקב חיים וינברג

לפופי שלום, באוסטאוארטריטיס מה שיכול להיות במפרק הירך, בין השאר, אלו מספר דברים: 1. שחיקת סחוס במפרק 2. חוסר יציבות במפרק 3. ירידה בטווח התנועה במפרק 4. חלוקה לא טובה של העומס על המפרק אם השחיקה היא במפרק הירך רק בימין או רק בשמאל, קיימת האפשרות שבצד בו קיימת השחיקה נוצר קיצור של הרגל. אחת האפשרויות להקלה בתפקוד של אימך, הוא שימוש במדרסים. אני מצרף קישור למאמר באתר "שוונג" http://www.shvoong.co.il/SecondLevel/all_articles1.asp?id=212 וגם לאתרנו www.footsupport.co.il נ.ב. יש עמותה לחולי מחלות מפרקים אשר שמה "ענבר" בטלפון 03-6953496 , יתכן ששם תוכלי לקבל סיוע. בברכה, יעקב חיים וינברג

מנהל פורום אורתופדיה