"קריסת עצמות המסרק בכף הרגל"

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/07/2003 | 13:56 | מאת: אורית

ד"ר לב אל אסא שלום, אני רפלקסולוגית ופנתה אלי מטופלת עם הבעיה הנ"ל, אישה בת 50, סובלת מכאבים בכף הרגל ולאורך הרגל כולה, כאבים בהליכה. בדיקת צפיפות עצם - תקינה. בבדיקות דם: המוגלובין נמוך (11.3), ל.ד. נמוך. ללא בעיות ידועות אחרות. נשלחה ע"י אורטופד לעשות מדרסים, המדרסים לא עוזרים בינתיים. אשמח אם תוכל להסביר לי על התופעה, מה שמה בלועזית, האם קריסת העצמות נובעת מחולשת שרירים/גידים? האם הכאב נובע מתהליך דלקתי באזור? בברכה, אורית

המונח "קריסה של עצמות המסרק בכ ףהרגל "הוא בומסטי ובא לבטא מצב שבו הקשת הרחבית בכף הרגל השתטחה וראשי המטהטרסליה האמצעיות בולטים כלפי מטה. הרקע לכך הוא התרופפותהתמיכה הן מצד הקישורי והן חולשת שרירים . התוצאה היא מטהטרסלגיה - כאב בראשי המטטהטרסליה

מנהל פורום אורתופדיה